THE COMPLET FREEDOM OF TRUST

2014-2018

Sub motto-ul “Arta nu schimbă lumea dar schimbă oamenii care schimbă lumea” VBC a fost, vreme de 4 ani, Partener in proiectul Erasmus+ 2014, Key Action 1, Youth Mobility, un proiect cultural-social European condus de Opera Circus Ltd , din Dorset UK,cu parteneri instituţii şi personalităţi din Bosnia, Serbia, Georgia, Italia, Romania si UK. Ce a însemnat proiectul TCFT?

• 20 de artişti şi facilitatori italieni şi internaţionali.
• Forum Teatru, Dans, Teatru, Muzică, Poezie, Prezentări verbale, Parkour, Circ.
• Seminarii pe Drepturile Omului, Diversitate şi Incluziune Socială, Migraţie, Politici pentru Tineri, Rezoluţii Conflict, Studii despre Pace, Jurnalism.
• 20 de organizaţii partenere Europene.

Temele dezbătute de proiect sunt mediul, democraţia, corupţia, schimbarea climei, egalitatea de şanse, drepturile omului, problemele rasismului, nevoia de soluţii pentru ocuparea locurilor de muncă. Acestea reprezintă temele apărute prin continuarea unui proiect având la început ca ţintă tinerii din regiunea oraşului Srebrenice, Bosnia. În aprilie 2017 VBC a participat cu 11 tineri români în proiectul TCFT şi în programul de schimburi interculturale în Sarteano şi regiunea Valdechiana din Toscana, Italia. În celelalte etape ale proiectului au participat un număr de 10 tineri din România şi au avut loc schimburi culturale cu participanţii din celelalte ţări.

thecompletefreedomoftruth.com/2015/
thecompletefreedomoftruth.com/network/