Omul de lângă tine

2008

Acoperă 3 zile de acţiuni culturale oferite publicului bucureştean de Asociaţia VBC în colaborare cu Ordinul Arhitecţilor din România în cadrul evenimentului anual „Street delivery” cu scopul de a reda oamenilor strada Pictor Verona din Bucureşti ca traseu cultural al oraşului şi de a reface conştiinţa răspunderii civice a locuitorilor în ce priveşte viitorul urbanistic al cartierului şi oraşului lor. Au fost organizate expoziţii de fotografie monumentală lângă graffiti pe calcanul unor case, ateliere de creativitate pentru copii, concerte de muzică clasică în aer liber, teatru în stradă, lansări de carte, expoziţie de antropologie urbană a istoricului Adrian Majuru şi teatru de marionete susţinut de Bruno Mastan.

A fost invitată Elite Art Orchestra şi a susţinut un concert simfonic stradal dirijat de Iosif Ion Pruner având ca solist pe Iancu Văduva. Au fost invitaţi să expună tineri artişti plastici şi teatrul Masca cu un spectacol pentru copii. Ana Ponta, cunoscut creator de păpuşi şi marionete a avut un atelier dedicat copiilor. Fotografiile uriaşe montate pe ferestrele oarbe din peretele facultăţii de limbu straine din strada Pictor Verona au fost realizate de Dany Hayon, grafician român şi artist fotograf stabilit în Paris.

Proiectul a fost finanţat de Raiffeisen Bank Romania şi s-a bucurat de o puternică mediatizare în presa scrisă şi audio-vizuală.

Galerie